Darab Dadjam

Podologie

Wat doet een podoloog?

Een professionele podoloog voert in eerste instantie een grondig vraaggesprek uit waarbij naast de algemene gegevens de huidige klacht met bijhorende voorgeschiedenis worden in kaart gebracht. Wanneer de hulpvraag van de patiënt duidelijk wordt volgt er steeds een volledig biomechanisch onderzoek. Dit houdt in dat standen van botstukken ten opzichte van elkaar worden gemeten in een onbelaste en belaste situatie. Daarnaast wordt er kwalitatief bekeken hoe het bewegingspatroon van een patiënt eruit ziet, via videoanalyse.
De resultaten van het biomechanisch onderzoek zullen aangeven of de hulpvraag van de patiënt een indicatie is voor een mogelijke behandeling door een professionele podoloog.
Er wordt steeds verwacht dat de professionele podoloog een verslag stuurt naar de verwijzende arts, kinesist of osteopaat.
De doelgroep die bij een podoloog terecht kan is ruim uiteenlopend.
Zowel kinderen als volwassenen als sporters kunnen terecht bij een professionele podoloog. Maar ook bij systemische aandoeningen zoals reuma, diabetes, neurologische aandoeningen als bindweefselziektes heeft de professionele podoloog een duidelijke meerwaarde.

Podologische zooltherapie

Podologische zolen kunnen gemaakt worden in verschillende vormen en kunnen uit verschillende materialen bestaan. De keuze van de vorm en het materiaal van de podologische zolen is afhankelijk van de klacht van de patiënt, de resultaten van het biomechanisch onderzoek en het doel van de podologische zolen.

In mijn praktijk maak ik gebruik van hoogwaardige technologie waaronder de high speed camera’s, drukplaat alsook een 3D scanner om een op maat gemaakte zool te produceren.
Zooltherapie 3D scan
Zooltherapie 3D scan

Contacteer Darab Dadjam